KokkolaWorks / Hur ser en god vardag ut?

Hur ser en god vardag ut?

Vi anser att ett gott liv består av små pärlor i vardagen. En stabil inkomst, rimliga boendepriser och välfungerande välfärdstjänster. Goda hobbymöjligheter, trevliga skolor och trygg småbarnspedagogik. Hos oss har barn och unga möjlighet att växa till sitt sanna jag.

Till en god vardag hör också att det är lätt att röra sig nära och fjärran. I Karleby finns allt det viktiga nära och samtidigt är Karleby lättillgängligt med bil, tåg eller flyg.

Boende

I Karleby finns mångsidiga, trygga och trivsamma alternativ för boende. Vilket är det landskap som är viktigast för dig – en skogskant, ett åkerlandskap, längtar du till havsbrisen eller centrum? Hos oss finns en horisont för alla!

Fritid

I Karlebyregionen är det lätt att leva ett aktivt och individuellt liv, vare sig du är en vän av idrott, kultur eller natur.

Vid havet har det bildats en säregen och stark kultur där alla människor i alla åldrar har rätt att njuta av nya upplevelser. Musik, teater, film och hantverk springer upp ur den starka traditionen och sträcker sig mot framtiden. Här växer nya musiker, bildkonstnärer och ordkonstnärer som leker, spelar och har hobbyer av olika slag.

Välfärdstjänster

Vi bryr oss om ditt välbefinnande! Mellersta Österbottens välfärdsområde Soite har cirka 4000 proffs som arbetar med olika uppgifter inom räddningsväsendet, basservicen och till exempel vid joursjukhuset och barnakuten dygnet runt. Soites vision är att vara Finlands bästa välfärdsområde.

Kom ti Karleby!

Längtar du efter en bredare horisont? Drömmer du om nya möjligheter, jobb, en bra vardag, ett liv som passar just dig?​ I april 2023 skickade vi ett direktbrev till personer som tidigare hade bott i Karleby. I brevet beskrev vi hur Karleby har utvecklats under de senaste åren.

Bekanta dig med arbetsgivarna i området

Se allt ›