KokkolaWorks / Kokkolan seutu

Mitä se hyvä arki on?

Meidän mielestämme hyvä elämä koostuu arjen pienistä helmistä. Se on vakaata toimeentuloa, mielekästä työtä, kohtuullisen hintaista asumista, ja toimivia hyvinvointipalveluja. Se on harrastamisen helppoutta, kivoja kouluja ja turvallista varhaiskasvatusta. Meillä jokainen lapsi ja nuori saa kasvaa omaksi itsekseen.

Hyvää arkea on myös sujuva liikkuminen lähelle ja kauas. Kokkolassa kaikki tärkeä on lähellä, ja kauempaa tänne pääsee helposti niin maanteitse, junalla kuin lentäenkin.

Asuminen

Kokkolassa on monipuolisia, turvallisia ja viihtyisiä asumisen vaihtoehtoja. Mikä on sinun sielunmaisemasi; metsänreuna, peltomaisema – vai kaipaatko mieluummin meren tuoksuun tai ihan ytimeen? Meiltä löytyy horisonttia jokaiselle!

Harrastukset

Kokkolan seudulla on helppo elää aktiivista ja omannäköistä elämää, olit sitten urheilun ystävä, kulttuurin kuluttaja tai luonnossa liikkuja.

Meren rannalle on kasvanut omaperäinen ja vahva kulttuuri, jossa elämysten tekeminen ja kokeminen kuuluvat kaikille ja kaikenikäisille. Musiikki, teatteri, elokuva ja kädentaidot kumpuavat vahvasta perinteestä ja kurkottavat tulevaan. Meillä kasvaa myös uusia muusikoita, kuvataiteilijoita ja sanataitureita, jotka leikkivät, pelaavat ja harrastavat kaikkea mahdollista.

Hyvinvointi­palvelut

Meillä hyvinvoinnistasi pidetään huolta! Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue Soiten noin 4000 ammattilaista tekevät työtä pelastustoimen, peruspalvelujen, päivystävän keskussairaalan ja esimerkiksi ympärivuorokautisen lastenpäivystyksen eri tehtävissä. Soiten visiona on olla Suomen paras hyvinvointialue.

Tuu Kokkolaan!

Haaveiletko laajemmasta horisontista? Unelmoitko uusista mahdollisuuksista, työpaikasta, hyvästä arjesta, omannäköisestä elämästä? Lähetimme huhtikuussa 2023 suorakirjeen Kokkolassa joskus asuneille, jossa kerroimme miten Kokkola on kehittynyt viime vuosien aikana.