Tutustu työnantajaan
KokkolaWorks / Umicore Finland Oy

Umicore Finland Oy

Vahvasti kasvava liiketoimintamme tarvitsee satoja ammattilaisia lähivuosina 

Umicore on globaali materiaaliteknologian ja kierrätyksen konserni, jonka pääkonttori sijaitsee Brysselissä Belgiassa. Konsernissa on yli 11 000 työntekijää ja tuotantoa 46 paikkakunnalla eri puolilla maailmaa. Umicore Finland Oy Kokkolassa kuuluu Rechargeable Battery Materials (RBM) -liiketoimintayksikköön, joka on maailmanlaajuinen johtava katodimateriaalien toimittaja.

Se keskittyy sähköajoneuvojen- ja kannettavan elektroniikkaan akkumateriaaleihin sekä energian varastointiin. Katodimateriaalit ovat litiumioniakkujen toiminnalle kriittisiä, koska ne määrittävät, kuinka kauan puhelimessa voi puhua, kuinka pitkälle sähköautolla voi ajaa, kuinka nopeasti akku latautuu uudelleen ja kuinka paljon energiaa aurinkopaneeleista voi varastoida.

Umicore Finland Oy on suurin kobolttijalostamo Kiinan ulkopuolella ja merkittävä eurooppalainen katodiprekursoreiden valmistaja. Tuotantotoimintamme on alkanut Kokkolassa vuonna 1968 ja olemme olleet osana Umicore-konsernia vuodesta 2019. Kokkolassa sijaitseva tuotantotoimintamme edistää konsernin kasvustrategiaa, koska se edistää vihreää siirtymää kohti puhtaampaa liikkumista niin Euroopassa kuin maailmanlaajuisestikin.

Arvomme keskittyvät turvallisuuteen, ympäristön kunnioittamiseen sekä raaka-aineiden eettiseen hankintaan. Kokkolassa valmistamme katodiprekursoreita (pCAM) akkumateriaalituotantoon, jotka jatkojalostetaan aktiivisiksi katodimateriaaleiksi muissa Umicoren tehtaissa.

Umicore Finland Oy suunnittelee nyt akkumateriaalituotannon (pCAM) ja sitä tukevan jalostustoiminnan ensimmäisen vaiheen laajennusta Kokkolaan KIP pohjoisen alueelle nykyisen tuotannon välittömään läheisyyteen. Työllistämme tällä hetkellä yli 360 henkilöä ja henkilöstömäärämme on vahvasti kasvava. Työllistämme monia ammattikuntia, kuten prosessinhoitajia, laborantteja, kunnossapitohenkilöitä, insinöörejä, tutkijoita, asiantuntijoita ja esihenkilöitä.

› Umicore Finlandin kotisivu
› Umicore-konsernin kotisivu
› Umicore Finlandin avoimet työpaikat
› Tutustu kollegoihimme l Umicore Finland | Umicore

Umicoren esittelyvideo: