KokkolaWorks / Putous-tähti listaa kotikaupunkinsa parhaat puolet: “Meri, työmahdollisuudet, kulttuuri.”

Putous-tähti listaa kotikaupunkinsa parhaat puolet: “Meri, työmahdollisuudet, kulttuuri.”

Putous-sarjasta tuttu näyttelijä Nicklas Pohjola on syntynyt ja kasvanut länsirannikolla Kokkolassa. Kun häntä pyydettiin mukaan kotikaupunkiaan markkinoivaan Kokkola Works-kampanjaan, päätös oli helppo tehdä.

Millainen paikka Kokkola oli varttua?

Kokkola oli minulle turvallinen paikka kasvaa. Kaupunki mahdollisti hyvät lähtökohdat joista edetä kohti näyttelijän ammattia: harrastusmahdollisuudet teatterin ja musiikin parissa olivat erinomaiset. Itselle myös meri ja merellisyys muodostui erittäin tärkeäksi elementiksi.

– Kokkola on hyvässä myötätuulessa. Opiskelu- ja työmahdollisuuksia on runsaasti, ja monet lapsuuden ystävät ovat jääneetkiin Kokkolaan. Eikä ihme, siellä on hyvä ja turvallista rakentaa elämän peruspilarit kuntoon. Kulttuuriin ja taiteeseen panostaminen näkyy jo, ja niiden kehittäminen on ehdottomasti kaupungin tulevaisuuden kannalta tärkeää.

– Lapsuuden ystävän kanssa tuli salaa seikkailtua satamassa. Se ei todellakaan ollut leikkipaikkana sieltä fiksuimmasta päästä, mutta hiljaiseen satamaan aidan ali hiippailu oli jännittävää. Kantasatamassa varastoitiin valtavia kasoja puupellettiä ja sinne mentiin hyppimään ja temppuilemaan.

Toisista tulee vakavasti otettavia taiteilijoita ja toisista tällaisia jokapaikan narreja.
Varmaan siinä juomavedessä jotakin on…ykspihlajalainen talkoohenki ja yhteisöllisyys ovat itselleni aivan oleellisia asioita. Ja se, että esittäviä taiteita arvostetaan.

Meri ja saaristo. Ja totta kai kesä Ykspihlajassa.

No ehkä se että keskipohjalainen lämpiää hitaasti ja silloinkin sisäänpäin.

– Kyllä sitä mahdollisuutta tulee aika ajoin mietittyä vaikka tällä hetkellä ja tässä ammatissa se ei kovin käytännöllistä olisikaan. Mulla ei itseasiassa koskaan ollut mitään hinkua muuttaa Kokkolasta pois, mutta kun ovet Teatterikorkeakouluun avautuivat, oli tietysti välttämätöntä muuttaa pääkaupunkiseudulle. Mulla meni aikoinaan useampi vuosi kotiutua pääkaupunkiin. Pitkään meni niin että kun lähti Kokkolaan sitä ajatteli lähtevänsä kotiin.

Nicklas Pohjolan TOP 5 Kokkola -vinkit

  1. Meri ja saaristo. Esimerkiksi majakkasaari Tankar.
  2. Ykspihlajan Kesäteatteri.
  3. Kesäkahvilat Kokkolassa. Muun muassa luonnonläheinen laiturikahvila Café Bryggan, johon pääsee myös vaikka veneellä. Idyllisessä museokorttelissa sijaitseva Vohvelikahvila. Kahvila Saha Ykspihlajassa.
  4. Vanhakaupunki Neristan.
  5. Etenkin lapsena lukuisissa metsissä seikkailu. Luonto ja luonnossa liikkumisen mahdollisuudet ovat kattavat.